HORTIKULTURA
Aktualno
u hortikulturi

KAKO KLIMATSKE PROMJENE UTJEČU NA NAŠE VOĆNJAKE
20. travnja 2021.Tijekom posljednjih tridesetak proteklih godina, svjedoci smo klimatskih promjena koje su (zahvaljujući ljudskoj aktivnost)...

PRERADA SMOKAVA U SMOKVENJAK
16. travnja 2021.Smokvenjak je seljački voćni kruh koji se priprema od mljevenih suhih smokava. U stara vremena smokvenjak je služio kao hrana......

Borba protiv mraza
16. travnja 2021.Svjedoci smo sve češćih pojava, po voće vrlo nepovoljnih , proljetnih mrazeva u kontinentalnom dijelu RH. Štoviše, oni su 2017.......

UBLAŽAVANJE ŠTETA OD MRAZA NA VOĆNIM VRSTAMA
8. travnja 2021.Uslijed niskih temperatura koje su se u noći 6. – 7. travnja 2021., kao i 7. – 8. travnja 2021.......

Obavijest korisnicima IAKS mjera ruralnog razvoja, Mjera 10, Operacija 10.1.12. Korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki (KFK)
1. travnja 2021.Podsjećamo korisnike plaćanja IAKS mjera ruralnog razvoja, Mjera10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Operacija 10.1.12....

Efektivni period oprašivanja
30. ožujka 2021.Efektivni period oprašivanja (polenizacije) EPP je period koji traje od trenutka otvaranja cvijeta, pa do trenutka kad je u njemu......
Savjeti
iz područja hortikulture

KAKO KLIMATSKE PROMJENE UTJEČU NA NAŠE VOĆNJAKE
20. travnja 2021.Tijekom posljednjih tridesetak proteklih godina, svjedoci smo klimatskih promjena koje su (zahvaljujući ljudskoj aktivnost)...

PRERADA SMOKAVA U SMOKVENJAK
16. travnja 2021.Smokvenjak je seljački voćni kruh koji se priprema od mljevenih suhih smokava. U stara vremena smokvenjak je služio kao hrana......

Borba protiv mraza
16. travnja 2021.Svjedoci smo sve češćih pojava, po voće vrlo nepovoljnih , proljetnih mrazeva u kontinentalnom dijelu RH. Štoviše, oni su 2017.......

UBLAŽAVANJE ŠTETA OD MRAZA NA VOĆNIM VRSTAMA
8. travnja 2021.Uslijed niskih temperatura koje su se u noći 6. – 7. travnja 2021., kao i 7. – 8. travnja 2021.......

Obavijest korisnicima IAKS mjera ruralnog razvoja, Mjera 10, Operacija 10.1.12. Korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki (KFK)
1. travnja 2021.Podsjećamo korisnike plaćanja IAKS mjera ruralnog razvoja, Mjera10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Operacija 10.1.12....

Efektivni period oprašivanja
30. ožujka 2021.Efektivni period oprašivanja (polenizacije) EPP je period koji traje od trenutka otvaranja cvijeta, pa do trenutka kad je u njemu......

MREŽA SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA SZB ZA 2021.
23. ožujka 2021.Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI...

Uspješno završen tečaj prerade i dorade voća u Poduzetničkom inkubatoru Biograd na moru i PZ MASVIN Polača
18. ožujka 2021.U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1...

CVATNJA JABUKE
15. ožujka 2021.Velika većina sorata jabuke su samo-neoplodne, što znači da ih mora oploditi polen neke druge sorte. Da bi polen druge......

U Požeško-slavonskoj županiji održana Demonstracijska aktivnost „Proljetno cijepljenje voćaka“
10. ožujka 2021.Dana 8. ožujka 2021., u Požeško-slavonskoj županiji, trojica djelatnika Ministarstva Poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku...

MAGNEZIJ (Mg)
9. ožujka 2021.Svakodnevno smo izloženi medijskim porukama o važnosti magnezija za ljudski organizam. Konzumacija magnezija kao dodatka prehrani...

Proljetna škola cijepljenja voćaka – Kaptol 2021
3. ožujka 2021.Četvrtu godinu zaredom, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, specijalisti hortikulture, zaštite bilja i mehanizacije,...
Tečajevi
iz područja hortikulture
Preporuke
iz hortikulture
Obavijest proizvođačima jabuke i kruške
Obavijest proizvođačima koštičavog voća
Obavijest voćarima
Obavijest voćarima
Manifestacije
Savjetnici
Potražite najbližeg savjetnika
Aktualno
aktualno u hortikulturi
Preporuke
iz hortikulture
Obavijest proizvođačima jabuke i kruške
Obavijest proizvođačima koštičavog voća
Obavijest voćarima
Obavijest voćarima
Tečajevi
Tečajevi iz područja hortikulture
Predbilježite se na preporuke za zaštitu bilja
i primajte ih e-mailom
Primajte preporuke u vaš poštanski sandučić!
Trebate li savjet?
Trebate li izračun
ekonomske veličine, amortizacije …?
Publikacije
iz područja hortikulture
Koraci do stavljanja vina na tržište
Vino je vrijedan poljoprivredni i prehrambeni proizvod. Istovremeno, zbog specifičnih svojstava vina, ambalaže u koju se pakira,...
Katalog kalkulacija poljoprivredne proizvodnje 2019.
Na većini poljoprivrednih gospodarstava proizvodi se veći broj proizvoda iz biljne i stočarske proizvodnje. Ostvarenje dohotka...
Koraci do stavljanja na tržište cvijeća i sadnica cvijeća
Proizvodnja cvijeća i ukrasnog bilja u Republici Hrvatskoj čini svega 0,5 % vrijednosti te proizvodnje u EU (Izvor: HGK, 2019.).......
Koraci do stavljanja povrća na tržište
Osnovni preduvjet za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda (tako i povrća te sadnica/presadnica povrća) je da je...
Koraci do proizvoda prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Preradom ljekovitog i aromatičnog bilja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima najčešće se proizvode eterična ulja i...
Koraci do prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Proizvođači ljekovitog i aromatičnog bilja pored isporuke neprerađenih proizvoda obuhvaćenih mehaničkom obradom (čišćenje,...
Bolesti masline
Maslina je tijekom rasta i razvoja kontinuirano ugrožena negativnim djelovanjem organizama štetnih za biljke, poput kukaca,...
Štetnici na maslini
Maslina je tijekom rasta i razvoja kontinuirano ugrožena negativnim djelovanjem organizama štetnih za biljke, poput kukaca,...
Usluge u hortikulturi
-
Koraci do stavljanja vina na tržište
Pročitaj više -
Katalog kalkulacija poljoprivredne proizvodnje 2019.
Pročitaj više -
Koraci do stavljanja na tržište cvijeća i sadnica cvijeća
Pročitaj više -
Koraci do stavljanja povrća na tržište
Pročitaj više -
Koraci do proizvoda prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Pročitaj više -
Koraci do prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Pročitaj više -
Bolesti masline
Pročitaj više -
Štetnici na maslini
Pročitaj više