HORTIKULTURA
Aktualno
u hortikulturi

Jabučna krvava uš (Eriosoma lanigerum Hausm.)
12. siječnja 2021.Jabučna krvava uš (Eriosoma lanigerum) pripada u ekonomski značajne štetnike. Zadnjih godina postaje sve veći problem u nasadima...

Neprskano i negnojeno?
28. prosinca 2020.Kvaliteta proizvedene hrane kako u svijetu, tako i u Europi, poboljšava se s novim znanstvenim dostignućima. No, negativni...

Određivanje tehnološke zrelosti maslina u njihovom području uzgoja – Završno izvješće 2020.
23. prosinca 2020.Uvod Na kraju vegetacijske sezone u maslinicima hrvatskog priobalja službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu...

Što učiniti sa mehanizacijom u zimskom periodu
3. prosinca 2020.Zima je već pokucala na vrata, a poslovi sa našom mehanizacijom i opremom ili su pri kraju ili su završeni.......

Deseta preporuka – Određivanje tehnološke zrelosti maslina
27. studenoga 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodilo se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

IZOLACIJA VRHOVA PROVODNICE
24. studenoga 2020.Pravilan izgled stabla jabuke u intenzivnom uzgoju treba nalikovati na stablo smreke, dakle, treba biti konusno. Ogranci, koji...
Savjeti
iz područja hortikulture

Jabučna krvava uš (Eriosoma lanigerum Hausm.)
12. siječnja 2021.Jabučna krvava uš (Eriosoma lanigerum) pripada u ekonomski značajne štetnike. Zadnjih godina postaje sve veći problem u nasadima...

Neprskano i negnojeno?
28. prosinca 2020.Kvaliteta proizvedene hrane kako u svijetu, tako i u Europi, poboljšava se s novim znanstvenim dostignućima. No, negativni...

Određivanje tehnološke zrelosti maslina u njihovom području uzgoja – Završno izvješće 2020.
23. prosinca 2020.Uvod Na kraju vegetacijske sezone u maslinicima hrvatskog priobalja službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu...

Što učiniti sa mehanizacijom u zimskom periodu
3. prosinca 2020.Zima je već pokucala na vrata, a poslovi sa našom mehanizacijom i opremom ili su pri kraju ili su završeni.......

Deseta preporuka – Određivanje tehnološke zrelosti maslina
27. studenoga 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodilo se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

IZOLACIJA VRHOVA PROVODNICE
24. studenoga 2020.Pravilan izgled stabla jabuke u intenzivnom uzgoju treba nalikovati na stablo smreke, dakle, treba biti konusno. Ogranci, koji...

Deveta preporuka – Određivanje tehnološke zrelosti maslina
20. studenoga 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodi se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

OSMA PREPORUKA-Određivanje tehnološke zrelosti maslina
13. studenoga 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodi se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

KAKVO JE STANJE S CVJETNIM PUPOVIMA U NAŠIM VOĆNJACIMA ?
9. studenoga 2020.Kada i kako počinje razvoj cvjetnih pupova na jabuci za narednu godinu? Već dvadesetak dana nakon cvatnje jabuke na starijem......

Sedma preporuka – Određivanje tehnološke zrelosti maslina
6. studenoga 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodi se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

ŠESTA PREPORUKA-Određivanje tehnološke zrelosti maslina
30. listopada 2020.STANJE NA TERENU → I ove godine provodi se praćenje tehnološke zrelosti (točan rok berbe maslina za preradu u ulje)......

PROIZVODNJA JABUKA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI 2020.
26. listopada 2020.Svaka proizvodna godina započinje rezidbom. Samo pravilno orezan voćnjak, s redovitom obnovom rodnog drveta, može garantirati...
Tečajevi
iz područja hortikulture
Preporuke
iz hortikulture
Obavijest proizvođačima koštičavoga voća!
Obavijest proizvođačima agruma
Obavijest za proizvođače koštičavog voća
Obavijest voćarima
Manifestacije
Savjetnici
Potražite najbližeg savjetnika
Aktualno
aktualno u hortikulturi
- Sve
- Agroekologija
- Ekološka poljoprivreda
- Hortikultura
- Maslinarstvo
- Mehanizacija
- Ratarstvo
- Vijest
- Voćarstvo
- Zaštita bilja
Preporuke
iz hortikulture
Obavijest proizvođačima koštičavoga voća!
Obavijest proizvođačima agruma
Obavijest za proizvođače koštičavog voća
Obavijest voćarima
Tečajevi
Tečajevi iz područja hortikulture
Predbilježite se na preporuke za zaštitu bilja
i primajte ih e-mailom
Primajte preporuke u vaš poštanski sandučić!
Trebate li savjet?
Trebate li izračun
ekonomske veličine, amortizacije …?
Publikacije
iz područja hortikulture
Koraci do stavljanja vina na tržište
Vino je vrijedan poljoprivredni i prehrambeni proizvod. Istovremeno, zbog specifičnih svojstava vina, ambalaže u koju se pakira,...
Katalog kalkulacija poljoprivredne proizvodnje 2019.
Na većini poljoprivrednih gospodarstava proizvodi se veći broj proizvoda iz biljne i stočarske proizvodnje. Ostvarenje dohotka...
Koraci do stavljanja na tržište cvijeća i sadnica cvijeća
Proizvodnja cvijeća i ukrasnog bilja u Republici Hrvatskoj čini svega 0,5 % vrijednosti te proizvodnje u EU (Izvor: HGK, 2019.).......
Koraci do stavljanja povrća na tržište
Osnovni preduvjet za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda (tako i povrća te sadnica/presadnica povrća) je da je...
Koraci do proizvoda prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Preradom ljekovitog i aromatičnog bilja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima najčešće se proizvode eterična ulja i...
Koraci do prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Proizvođači ljekovitog i aromatičnog bilja pored isporuke neprerađenih proizvoda obuhvaćenih mehaničkom obradom (čišćenje,...
Bolesti masline
Maslina je tijekom rasta i razvoja kontinuirano ugrožena negativnim djelovanjem organizama štetnih za biljke, poput kukaca,...
Štetnici na maslini
Maslina je tijekom rasta i razvoja kontinuirano ugrožena negativnim djelovanjem organizama štetnih za biljke, poput kukaca,...
Usluge u hortikulturi
-
Koraci do stavljanja vina na tržište
Pročitaj više -
Katalog kalkulacija poljoprivredne proizvodnje 2019.
Pročitaj više -
Koraci do stavljanja na tržište cvijeća i sadnica cvijeća
Pročitaj više -
Koraci do stavljanja povrća na tržište
Pročitaj više -
Koraci do proizvoda prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Pročitaj više -
Koraci do prerade ljekovitog i aromatičnog bilja na OPG-u
Pročitaj više -
Bolesti masline
Pročitaj više -
Štetnici na maslini
Pročitaj više