Obavijest poljoprivrednicima! 20.09.2016.

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje  ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske , dana 26.09.2016.(ponedjeljak),na lokaciji  poljoljekarne „Hipodrom“ Put Piketa 24 u Sinju od 9:00-11:00 h, te 27.09.2016.(utorak) u braniteljskoj  poljoprivrednoj zadruzi  Imoćanka,Glavina Donja 493, Imotski.

Sakuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki :Agroteks,AgroChem-Maks,BASF,Bayer,Belchim Crop Protection,Chromos Agro,Dow AgroSciences,Florel,Genera,Orhem,Pinus Agro,Syngenta Agro i Stockton.

Posjednici otpada  sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente ,MIBPG,matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti  Prateći list (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u Narodnim novinama ili dobiti od djelatnika Ciaka.

Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.

                                                                                                                                          mr.sc.Ivana Župić,
E-mail:Ivana.Zupic@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis