Obavijest poljoprivrednicima! 19.09.2013.

Prikupljanje prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja za Dubrovačko- neretvansku županiju biti će dana 24.09.2013. ( utorak) u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o.

 Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a , dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K. d.o.o. kao partner udruge CROCPA u projektu CROCPA EKO MODEL. Na ovaj način prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki članova Udruge CROCPA (AM Agro, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Pinus Agro, Syngenta Agro, Genera dd i Herbos d.d. u stečaju) koje financiraju ovu akciju.

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti :

  • PRATEĆI LIST ZA OPASAN OTPAD (Obrazac PL-Oo) i

  • DEKLARACIJU O FIZIKALNIM I KEMIJSKIM SVOJSTVIMA OTPADA (Obrazac DFKSO). 

Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati :OIB,MBS,MBO,MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce , a korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su ih čuvati 5 godina.

Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
e-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis