Obavijest poljoprivrednicima! 06.07.2015.

Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom CIAK na području Sisačko-moslavačke županije organizira akciju „Prateći list“- sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Akcija će se održati prema slijedećem rasporedu:

  • Velika Ludina – 13.07.2015 – 08.00-11.00 (Abundan d.o.o. – Sv.Mihovila 19)
  • Kutina – 16.07.2015. – 08.00-10.00 (Kod Društvenog doma – Radićeva ulica)
  • Lipovljani – 16.07.2015. – 11.00-13.00 (Kod Veterinarske ambulante – Sajmišna ulica)
  • Glina – 20.07.2015. – 08.00-11.00 (Komunalac Glina d.o.o. – Jukinačka 104)
  • Sisak – 20.07.2015. – 12.30-16.00 (PZ Prvča – Mije Goričkog 58)

 

Akcijom „Prateći list“ osiguran je besplatan povrat prazne ambalaže isključivo korisnicima proizvoda ovih tvrtki: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena.
Mole se poljoprivrednici da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki koje nisu dio projekta, obrate proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Prilikom vraćanja prazne ambalaže poljoprivrednici trebaju imati pravilno popunjen obrazac Prateći list za otpad i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada.
Obrasci Pratećeg lista (Obrazac PL-O) mogu se kupiti u Narodnim novinama.

Upute o popunjavanju obrazaca mogu se naći na internetskoj stranici Udruge CROCPA: http://www.crocpa.hr/aktivnosti/akt031.aspx

Akcija sakupljanja ambalažnog otpada organizira se za poljoprivredna gospodarstva (pravne osobe, OPG) koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su pravilno postupili s otpadnom ambalažom. Na gore navedenim punktovima takvi gospodarstvenici će moći vratiti praznu ambalažu i dobiti od tvrtke C.I.A.K. d.o.o. ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na propisani način.

Tvrtka C.I.A.K. d.o.o. pruža mogućnost i direktnog sakupljanja ambalažnog otpada na skladištima korisnika za zaštitu bilja. Prije svega je namijenjeno velikim potrošačima sredstava za zaštitu bilja koji na vlastitim skladištima imaju velike količine otpadne ambalaže. Tvrtka C.I.A.K. d.o.o. na poziv korisnika kamionima skuplja praznu ambalažu samo članova CROCPA EKO MODEL-a. Uvjet pojedinačnog dolaska je da korisnik posjeduje barem 100 kg ambalaže ili 1 m3. Zahtjev za pojedinačni dolazak podnosi se tvrtki CIAK d.o.o.

                                                                                               Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail:
Suzana.Slovic@savjetodavna.hr

 

 

Pripremi za ispis