Udruga vinogradara, voćara i vinara Orahovica na stručnom putovanju

Putovanje je bilo edukativne i zabavne prirode. Obilazak je uključivao posjetu vinariji Zvonko Bogdan na Paliću i, nedaleko od te vinarije, Vinski dvor, koji je pružao potpunu eno-gastro uslugu.

Taj obilazak je prikazao dva potpuno različita sustava, veliku raskoš vinarije Zvonko Bogdan i skromnu vinarsku priču Vinskog dvora.

Vinarija Zvonko Bogdan pravi je prikaz bogataškog ulaganja u brend, prostor, tehnologiju i osoblje. Cesijski stil u pravom smislu riječi dominira cjelokupnim prostorom. U vinariji francuska tehnologija. Svaki detalj je planiran i do kraja završen. Marketinški odlično odrađen cijeli događaj. Vina lijepa, iako za sav raskoš koji nas je dočekao, očekivano je možda malo više raskoši i u njima.

Vinski dvor je skromna vinarija, u sklopu koje je  prostor za objede i prenoćište. Sve dosta skromno s naglašenim šarenilom i velikim utjecajem mađarskog stila. Slična su i vina, puna mirisa, laganih tijela s jedne strane i kompleksni bermeti, s druge strane. Usluga i gostoprimstvo na visokoj razini.

Nakon obilaska vinarije, članovi Udruge počastili su se ručkom kod višegodišnjeg prijatelja, s kojim ih veže folklor. Uz bogat ručak, izvrsnu rakiju od jabuke i lijepog vina članovi su se opustili i raspjevali. U kasnim popodnevnim satima krenulo se put Orahovice.

 

Blaženka Mozer, dipl. ing. agr.,
viša stručna savjetnica za hortikulturu

Pripremi za ispis