Održani 19. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

Manifestaciju je svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Željko Kraljičak, te pohvalio organizatore što su proizvođačima omogućili da se upoznaju s novim tehnologijama.

Prvog dana manifestacije, u prostoru Starog grada Đurđevca, za pedesetak okupljenih voćara održan je stručni skup na temu negativnih utjecaja visoke temperature i suše na voćarsku proizvodnju te kako ih ublažiti koji su samo voćari ocijenili vrlo korisnim.

U subotu je svečano otvorenje manifestacije na Trgu Svetog Jurja privuklo mnoštvo posjetitelja, a svoje je proizvode predstavilo 70-tak izlagača. Okupljeni posjetitelji mogli su uživati u raskoši jesenskih plodova i voćnih prerađevina, tradicionalnom načinu pečenja pekmeza i rakije, prezentaciji izrade aranžmana i skulptura od voća te spravljanju smoothia. Kao i svake godine ocjenjivala se uređenost izlagačkog prostora. Ove je godine prvo mjesto osvojio OPG Lasić, drugi je bio OPG Gašparov, a treća Osatina Nova Natura.

Organizatori Dana voća su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac, Savjetodavna služba, Turistička zajednica Grada Đurđevca, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis