Posjet vinara i vinogradara iz Labinštine vinarima Ozlja i Vivodine

Posjetitelji su najprije obišli eko – etno sajam u starom gradu Ozlju, gdje su mogli degustirati proizvode s domaćih poljoprivrednih gospodarstava. Uz turističko razgledavanje starog grada, upoznali su se s bogatom kulturnom baštinom, a cijeli događaj je popratilo kulturno umjetničko društvo Vivodina, koje je izvelo nekoliko tradicionalnih plesova.

Zatim su posjetili poljoprivredno gospodarstvo Darka Vrbaneka u Obrežu Vivodinskom, gdje su razgledali moderni vinarski podrum. Nakon toga su vinskom cestom Ozalj – Vivodina došli na poljoprivredno gospodarstvo Zdenka Vrbaneka u Zorkovcu Vivodinskom, koje datira iz 1881. Nakon razgleda starinskog podruma i degustacije vina nastavili su vinskom cestom do gospodarstva Ivice Frlana u Vivodini, gdje su uz prekrasan pogled na vinograde nastavili druženje do popodnevnih sati.

Uz turističko upoznavanje kraja i običaja vinogradari su razmijenili iskustva o vinogradarenju i podrumarenju te se upoznali sa sortama i tradicijom ozaljsko-vivodinskog kraja, poznatog po vinogradarstvu i po svojim vinima.

Nikolina Štedul, dipl. ing. agr.,
stručni suradnik

Pripremi za ispis