Održana 21. Zeljarijada kao poznata tradicionalna Vidovečka manifestacija

U programu ovogodišnje manifestacije koja se održavala od 20. rujna 2018. do 23. rujna 2018. godine bile su uključene brojne škole i restorani koji su pripremali i ponudili ukusna jela od zelja.

Osim toga na parceli poljoprivrednog proizvođača Jurice Cafuk u suradnji s HPŠSS i Varaždinskom županijom održani su 21. rujna 2018. godine dani polja na kojima su prezentirani pokusi sa zeljem. Savjetodavna služba u suradnji s OPG-om Cafuk već desetu godinu provodi razne pokuse s Varaždinskim zeljem. Nakon dana polja održano je predavanje za sve poljoprivredne proizvođače.

Uz brojne zeljarske igre u koje su bili uključeni učenici osnovne škole i djeca iz vrtića, organiziran je i zeljokutak, te druga razna natjecanja koja su trajala sve do vesele zeljarske noći s bogatim zabavni programom. Svečano otvorenje je organizirano u subotu kada je započeo i gospodarski sajam na kojem su se predstavili brojni poljoprivredni proizvođači sa svojim proizvodima, kao i sajam starih proizvoda. Nakon svečanog rezanja Mega sarme koja je ove godine bila dugačka 1333 metra nastavljena je Međunarodna smotra folklora. Veliki broj posjetitelja koji su rado kupovali sve te domaće kvalitetne proizvode, potvrđuje sav dosadašnji trud uložen u promociju i isticanje važnosti kupovanja hrvatskih domaćih proizvoda naših OPG-a, kao i važnost organiziranja ovakvih manifestacija.

Mara Bogović mag. ing. agr.
Pročelnica Podružnice
Varaždinske županije

Pripremi za ispis