Obavijest voćarima! 07.06.2018.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakom tučom zahvatilo je središnji i južni dio Istre, i uzrokovalo velike štete na poljoprivrednim kulturama.

U koštićavim voćnim vrstama za sanaciju rana nastalih od mehanićkog oštećenja moguće je koristiti jedan od pripravaka: Teldor 500SC( 3 dana karenca), ili Signum ( 7 dana karenca), ili Nativo WG ( 7 dana karenca) ili Indar 5 EW( 3 dana karenca) i dr., zajedno sa jednim od stimulatora rasta: Drin, PolyAmin, Trainer i dr.

Poljoprivredne proizvođače podsjećamo na obvezu redovitog pregleda prskalica sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida ( NN14/2014) i Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida ( NN142/12). Popis ovlaštenih ispitnih stanica se nalazi na stranicama Ministarstva poljoprivrede. Uređaji koji ne podliježu pregledu: ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i ručni pogon, te leđni raspšivači na motorni pogon.

 Preporučene pripravke potrebno je primijeniti prema uputama proizvođača. Svako tretiranje je evidentirati i ambalažu je potrebno zbrinuti na zakonom propisan način.

                                                                                Dipl ing. agr. Zrinka Krpan-Buić
E-mail: Zrinka.Krpan.Buic@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis