Obavijest vinogradarima! 17.05.2017.

Vinova  loza je u intenzivnom porastu te je potrebno izvršiti zaštitu. Narednih dana, za vikend,  najavljene su oborine , a one prošle na meteorološkim stanicama zabilježile su infekciju gljivicom uzročnikom pepelnice vinove loze ( Erysiphe necator ) potrebno je izvršiti zaštitu nasada i protiv plamenjače vinove loze, te crne pjegavosti.

Preporučeni fungicidi za zaštitu protiv plamenjače; Equation pro, Mikal premium F,  Quadris, Ridomil gold MZ pepite, Polyram DF, Verita, i drugi.

Za pepelnicu mogu se koristiti i navedeni fungicidi; Tiovit jet,  Nativo 75 WG, Luna experience, Indar 5 EW, Cabrio top, Postalon 90 Sc.

Preporučene pripravke koristiti sukladno uputama proizvođača !

Voditi redovito obrazac(evidencija o uporabi sredstava za zaštitu bilja) i zbrinjavati ambalažu na način kako je propisano pravilnikom! U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici podliježu redovitim pregledima. Rok do kojeg uređaji moraju biti pregledani je do 26. 11. 2016. ( barem jednom)!!!!                                     

   Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.,

Pripremi za ispis