Pregrada – 16. izložba stoke i 18. izložba konja Krapinsko-zagorske županije

Prije svečanog otvaranja nastupila je povorka konjanika i konjskih zaprega.

Prisutne su pozdravili zamjenik ministra Tugomir Majdak, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i ostali uzvanici.

Uz najbolja grla goveda i konja izložene su i ovce, kokoši hrvatice, zagorski purani te ostale male životinje.

Krava Mici, simentalske pasmine, u vlasništvu Anđelka Fistrića iz Bratkovca kraj Zagorskih Sela proglašena je šampionskim grlom izložbe.

Palma  Zvonka Krušlina iz Gornjeg Brezna kraj Huma na Sutli osvojila je prvo mjesto u kolekciji steonih junica simentalske pasmine.

Prvo mjesto u kolekciji krava prvotelki simentalske pasmine osvojila je krava Ljiljana vlasnika Anđelka Kiseljaka iz Krapine, a u kolekciji ostalih krava simentalsake pasmine prvo mjesto osvojila je krava Mare Božidara Domitrana iz Martinšćine kraj Zlatara. Kao najbolja u kolekciji krava prvotelki holstein pasmine ocijenjena je Romina Marija Mladića iz Zlatara.

Kao šampionsko grlo kod konja proglašena je omica Silva vlasnika Mirka Majseca iz Bobovja kraj Krapine. Prvu nagradu u kolekciji pastuha osvojio je pastuh Marija Kolmana iz Trstena kraj Tuhlja, u kolekciji kobila Vilma, Marija Kiseljaka iz Krapine, a u kategoriji omica, Gabra, vlasnika Davora Barića iz sela Klupci, kraj Sv. Križa Začretja.

Za najoriginalniju zapregu priznanje je dobila zaprega Mladena Cerovskog iz Prišlina kraj Huma na Sutli.

U sklopu sajma održan je i bambino kup u kojem se predstavilo 11 najmlađih uzgajivača stoke.

Na izložbi je primijećeno da se odazvao manji broj stočara sa svojim grlima, a i broj posjetioca bio je manji nego prijašnjih godina.

Dragutin Kasteljan, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik

Štefanija Lovrenčić, dipl. ing. agr.,
rukovoditelj podružnice

Pripremi za ispis