Hrvatska je sudjelovala na radionici – WTO, pristup tržištu i problemi trgovine proizvodima ribarstva

Radionicu su pokrenuli Organizacija za prehranu i poljoprivredu (FAO) Ujedinjenih naroda, međunarodna organizacija Eurofish i Ministarstvo poljoprivrede Republike Armenije u Yerevanu od 16.-18. lipnja 2015. godine. Predstavnik Hrvatske je bila dr. sc. Danijela Milić, stručna suradnica za područje ribarstva Savjetodavne službe.

Program radionice je bio orijentiran na regionalnu suradnju i razmjenu iskustava u trgovini proizvodima ribarstva, globalne i regionalne trendove u trgovini morskim plodovima, sljedivost, standarde i certificiranje proizvoda ribarstva. Na radionici je bilo 60 sudionika iz 20 zemalja. Radionicu je otvorio g. Sergo Karapetyan, ministar poljoprivrede Republike Armenije.

Pozvani predavači bili su predstavnici organizacija FAO, UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development), Međunarodnog centra za trgovinu i razvoj (International Centre for Trade and Development), Norveškog vijeća za proizvode morskog ribarstva, Globalne inicijative za održivost proizvoda morskog  ribarstva (Global Seafood Sustainability Initiative) i organizacije Eurofish International. Osim toga, predstavnici pozvanih zemalja su pružili uvid u razvoj proizvodnje i trgovanja proizvodima ribarstva u svojim zemljama.

Svi materijali i prezentacije radionice se nalaze na internet poveznici: http://workshop.eurofish.dk/

dr. sc. Danijela Milić,
stručna suradnica

Pripremi za ispis