Obavijest voćarima! 02.06.2015.

Od posljednje obavijesti o zaštiti jabuke i kruške prošlo je 8 dana. Budući da su  tijekom četvrtka moguće oborine, tijekom srijede je potrebno provesti zaštitu nasada od infekcije fuzikladijem ( Venturia inaequalis, Venturia pyrina).

Ako u nasadu nema simptoma fuzikladija, moguće je primijeniti jedan od pripravaka s površinskim djelovanjem (Captan 50, Merpan 80 WDG,Kastor, Delan 700 WDG, Antracol WG 70  i dr.).

Ukoliko u nasadu postoje simptomi fuzikladija, primijeniti i jedan od pripravaka sistemičnog djelovanja: Indar 5 EW, Difcor ,Score 250EC,  Agro, Fond 12. Za krušku su registrirani Indar  EW i Difcor.

Potrebno je provesti suzbijanje jabučnog savijača. Možete koristiti npr. Calypso SC 480, Mospilan 20, Pyrinex 250 ME, Coragen 20 SC i dr.

Pripravke za zaštitu bilja upotrijebiti prema uputi proizvođača, a praznu je ambalažu potrebno zbrinuti na propisani način.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

                     

                                                                                                   Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Sanja.Greguric@savjetodavna.hr

 

Pripremi za ispis