Proizvođačke organizacije te ugovorni odnosi u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda

U Slavonskom Brodu je 23. i 24. svibnja 2015. održana 17. Međužupanijska stočarska izložba i sajam „Slavonski Brod 2015.“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.


Šampionsko grlo 17. Međužupanijske stočarske izložbe s farme obitelji Zdunić iz Divoševaca

U nedjelju, 24.svibnja 2015., je u organizaciji Podružnice Savjetodavne službe Brodsko-posavske županije održano predavanje na temu „Proizvođačke organizacije te ugovorni odnosi u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda“ koje je održao Dalibor Janda, dipl. ing. agr., voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede.

Na predavanju se okupilo 20-ak proizvođača mlijeka zainteresiranih za udruživanje u poslovne organizacije sa ciljem veće konkurentnosti na tržištu mlijeka.

Gospodin Dalibor Janda je u svom predavanju detaljno pokazao mogućnosti i razloge udruživanja u poslovne organizacije kao i stanje u Republici Hrvatskoj u usporedbi s drugim zemljama članicama Europske unije.

Po završetku predavanja uslijedila je rasprava o svim pitanjima vezanim za ovu tematiku s nizom konkretnih pitanja te porukom da su udruživanja u poslovne organizacije jedna od mogućnosti povećanja proizvodnje i konkurentnosti na tržištu mliječnih proizvoda kako u Republici Hrvatskoj tako i na prostorima Europske unije.

Podružnica Savjetodavne službe Brodsko-posavske županije
Juraj Ostoić, dipl. ing. agr., stručni suradnik

Pripremi za ispis