Obavijest proizvođačima jezgričavog voća

Tijekom proteklih dana zabilježene su veće količine oborina te je nestabilno vrijeme najavljeno i za sljedeće dane, što će pogodovati razvoju infekcije fuzikladijem (Venturia inaequalis)  preporučamo da obavite zaštitu  nasada  primjenom jednog od pripravaka: Captan 80 WG, Merpan 80 WDG, Kastor,  Scab 80 WG,  Polyram*, Delan 700 WDG,  Delan pro  ili dr .

Za zaštitu od  pepelnice (Podosphaera  leucotricha) mogu se koristiti: Sercadis, Sercadis plus, Luna expirience, Topas 100 EC  i dr.

Za suzbijanje jabučnog savijača (Cydia pomonella) možete koristiti neke od insekticida: Mospilan 20 SP, Affirm, Coragen 20, Harpun, Afirm opti,Delegate 250 WG, Voliam targo i dr .

Preporučujemo da prije obavljanja zaštite pokosite voćnjak ako su u njemu prisutni korovi u cvatnji te da se zaštita obavlja u večernjim satima kada pčele ne lete.

  • Sredstvu isteći registracija 28.05.2024. te je dozvoljena primjena zaliha do 28.11.2024.

Zaštitu treba provesti za mirnog i toplog vremena. Pripravke koristite prema uputama proizvođača i prema Fitosanitarnom sustavu http://fis.mps.hr/trazilicaszb/. Ambalažu  je potrebno propisno zbrinuti uz obavezno vođene evidencije o provedenoj zaštiti.

Andreja Vukalović-Pofuk dipl.ing.agr

mail: andreja.v-pofuk@mps.hr

Pripremi za ispis