ODRŽANA MANEFESTACIJA 22. DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Bogatstvo plodova jeseni na izložbenom prostoru OPG Kranjčević

U subotu, 17. listopada 2020., u Đurđevcu je održana najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 22. Dan voća Koprivničko-križevačke županije. Uz predstavljanje šarolike palete voća i voćnih prerađevina, cilj te manifestacije je privući lokalne kupce i potrošače te prezentirati kvalitetno domaće voće, voćne prerađevine i ostale proizvode, koji se uzgajaju i proizvode u našem kraju.

Ovogodišnja manifestacija, na kojoj se predstavilo pedesetak izlagača, održana je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, kako bi se unatoč novonastalim zdravstvenim okolnostima, uvjetovanim pandemijom koronavirusa, zadržao kontinuitet u promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača s područja naše županije. Ove godine, zbog spomenutih okolnosti, manifestacija je trajala samo jedan dan, na otvorenom prostoru. I ovom prilikom je tiskan katalog, u kojem se nalaze svi komercijalni proizvođači voća, s osnovnim podacima o nasadima i sortimentu voća te lokacijama nasada, ukupno 252 proizvođača voća, koji imaju voćnjake na području Koprivničko-križevačke županije.

Voćari su se potrudili urediti štandove sa svojim proizvodima i prerađevinama te su za njihov trud dodijeljene nagrade za tri najljepše uređena štanda. Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić iz Carevdara, drugo nagrađeni bio je štand OPG Matica iz Đurđevca, a treće mjesto osvojio je OPG Kosec iz Kunovec Brega.

Najljepše uređeni štand OPG Lasić iz Carevdra

Službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, kao i svake godine bili su prisutni na manifestaciji, dijeleći promotivne materijale aktualne u poljoprivredi, odgovarajući na pitanja zainteresiranih za voćarsku proizvodnju i uživajući u plodovima i prerađevinama naših vrijednih voćara s kojima surađuju tijekom cijele godine.

Izložbeno – edukativni štand Ministarstva poljoprivrede,
Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva

 

Autorica teksta: Tanja Lasić Jašarović, dipl. ing. agr.

Autorica slika: Katarina Gazdović, dipl. ing. agr.

Pripremi za ispis