Obavijest vinogradarima

U nasadima vinove loze treba i dalje provoditi zaštitu jer vremenske prilike pogoduju razvoju i širenju bolesti kao što su plamenjača, pepelnica i botritis.

 

Za zaštitu od plamenjače (Plasmopara viticola) primijeniti jedan od fungicida: Ridomil gold MZ Pepite, Curzate B, Acrobat MZ, Eqation pro, Ridomil gold R, Myldicut 25 SC i dr.

Za zaštitu od pepelnice (Unicula necator) primijeniti jedan od slijedećih fungicida: Luna expiriece, Nativo, Collis ,Crystal KS, Talendo, Vivando i dr.

Protiv sive plijesni (Botrytis cinerea) kod sorata koje su u fazi zatvaranja grozda primijeniti jedan od botriticida: Chorus 75 WG, Pyrus 400 EC, Switch, Teldor, Cantus i dr.

 

Potrebno je i dalje tijekom srpnja  žutim pločama pratiti moguću pojavu američkog cvrčka, koji prenosnik ili vektor zlatne žutice vinove loze.

Za suzbijanje američkog cvrčka primijeniti ako je potrebno jedan od slijedećih insekticida: Decis 2,5 FL, Sumialfa 5 FL, Avaunt i dr.

Važno: upotrijebljeno sredstvo za zaštitu bilja koristiti sukladno etiketi priloženoj uz sredstvo, ambalažu zbrinuti na propisan način,, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Marijana Milušić dipl.ing.

                                                                                                                      Marijana.Milusic@mps.hr

 

Pripremi za ispis