Hrvatska po prvi put domaćin najvećeg kongresa o stočarstvu

Konferencija EAAP-a okuplja znanstvenike i stručnjake iz područja animalnih znanosti ne samo iz Europe već iz cijelog svijeta. Sudionicima pruža uvid u najnovije rezultate istraživanja iz svih područja animalnih znanosti te je izvrsna prilika za neposredni kontakt s vodećim znanstvenicima iz tih područja. 

Izlaganja i rasprave o znanstvenim i stručnim dostignućima u europskoj i svjetskoj stočarskoj proizvodnji kroz veliki broj radnih sekcija ujedno su prilika za stjecanje novih ideja, kako znanstvenika tako i stočarskih stručnjaka iz različitih institucija i studenata. 

„Čast organiziranja ovogodišnje konferencije Europske federacije za animalne znanosti dobila je Hrvatska, čime je još jednom potvrđeno koliko naši znanstvenici i stručnjaci uživaju ugled u svijetu. Hrvatska će tako biti središte znanja i susreta više od 1.000 stručnjaka i znanstvenika iz cijeloga svijeta, koji će zajedno s hrvatskim kolegama predstaviti najnovije spoznaje iz različitih područja stočarske proizvodnje. Konferencija će pružiti mogućnost hrvatskim stručnjacima, mladim znanstvenicima te cjelokupnoj akademskoj zajednici stjecanje novih znanja i iskustava koja će, vjerujemo, uspješno prenijeti u hrvatsku stočarsku proizvodnju.“ – poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Detaljnije informacije možete pročitati ovdje: www.eaap2018.org

Pripremi za ispis