Održano 14. natjecanje orača Brodsko-posavske županije

Okupljenima su se obratili Stjepan Vučković predsjednik Udruge orača BPŽ, pomoćnik ravnatelja Savjetodavne službe Siniša Hrgović, načelnik općine Gundinci Ilija Markotić i zamjenik župana gospodin Stjepan Bošnjaković koji je ujedno otvorio 14. natjecanje orača Brodsko-posavske županije.

Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Branko Pilaš, Dario Šimenić i Tomislav Koturić kreirali su sljedeć poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

1.Stjepan Vučković (Prnjavor)

2.Ivan Petričević (Bodovaljci)

3.Dalibor Mahovac (Bodovaljci)

U kategoriji plugova premetnjaka:

1.Dražen Lozić (Gundinci)

2.Ivan Karavidović (Gundinci)

3.Damir Mikleušević (Mala Kopanica)

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Stjepan Vučković iz Prnjavora te pobjednik u kategoriji plugova premetnjaka Dražen Lozić iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 15. Natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 2. rujna 2017.godine u Gradu Zagrebu.

Nakon dodjela nagrada i priznanja upriličen je svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve posjetitelje. Dobro raspoloženje uz pjesmu i zvuk slavonske tamburice nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Savjetodavna služba i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Gundinci kao domaćinu natjecanja, te obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Nikole Jankovića iz Gundinaca koji je ustupio svoju poljoprivrednu parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja. Vrijedne nagrade osigurali su sljedeći sponzori:

Brodsko-posvska županija, Poljiprivredni institut Osijek, Agroglas, BASF, Pioneer, Poljoopskrba međunarodna trgovina, Belchim, Timac Agro, Bayer.

Stjepanu i Draženu želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

Dario Đurđević, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik

 

Pripremi za ispis