Obavijest proizvođačima uljane repice! 06.04.2017.

Obavještavamo proizvođače uljane repice da oborine koje se izmjenjuju sa visokim dnevnim temperaturama pogoduju razvoju uzročnika bolesti: suha trulež (Leptosphaeria maculans), koncentrična pjegavost (Alternaria spp.), siva plijesan (Botrytis cinerea) i bijela trulež (Sclerotinia sclerotiorum), a uljana repica ulazi u fazu cvatnje te je potrebno izvršiti zaštitu usjeva.

Protiv navedenih bolesti preporučamo primijeniti jedan od fungicida: Amistar Extra, Caramba, Folicur 250 EW, Ortiva, Pictor, Tazer, Tebkin 250 EW, Tebucol, Azaka, Propulse.

Upozoravamo da sredstva Ortiva i Propulse imaju dozvolu za samo jedno tretiranje u vegetacijskoj sezoni, a ostala navedena sredstva za dva tretiranja u vegetacijskoj sezoni.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj adresi: https://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijeniti sukladno uputama proizvođača, a praznu ambalažu propisno zbrinuti. Obavezno voditi evidenciju o tretiranju.

Marina buketa, mag. ing. agr.
E-mail: marina.buketa@savjetodavna.hr

 

Pripremi za ispis