Obavijest ratarima! 29.08.2016.

Na području županije započela je sjetva uljane repice. Preporuka je suzbiti korove nakon sjetve, a prije nicanja kulture nekim od herbicida koji su registrirani za tu namjenu.

Butisan S, Kalif Mega, Teridox 500 EC, Koban 600, Sultan 50 SC, Dual gold 960 EC, Reactor 360 CS, Kalif 480 EC i Clomate!

Sve dozvoljene pripravke, zajedno sa uputama, registracijama  i dozvolama mogu se pronaći na linku http://fis.mps.hr .  Preporučene pripravke koristiti sukladno uputama proizvođača ! Voditi redovito obrazac (evidencija o uporabi sredstava za zaštitu bilja) i zbrinjavati ambalažu na način kako je propisano pravilnikom! Upotrijebljeno sredstvo koristiti prema priloženoj uputi za upotrebu, isto na propisani način zbrinuti, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja. U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici podliježu redovitim pregledima. Rok do kojeg uređaji moraju biti pregledani je do 26. 11. 2016. ( barem jednom) !!!!                       

                                                                                         Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.,
e-mail:
Ana.Marija.Cajkulic@savjetodavna.hr

 

 

Pripremi za ispis