Najbrojnije natjecanje u oranju

Kao i na svim dosadašnjim natjecanjima najveći dio organizacije odradila je Savjetodavna služba – Podružnica Međimurske županije i Udruga za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije, ove godine uz veliku pomoć grada Preloga.

Glavni pokrovitelj manifestacije bila je Međimurska županija. Mada je bilo izuzetno vruće, na natjecanje se prijavilo najviše natjecatelja u odnosu na sve dosadašnje godine održavanja ove manifestacije, čak njih dvadeset u rasponu od šesnaest do pedeset devet godina. Natjecanje je svečano, primopredajom natjecateljskog pluga premetnjaka otvorio zamjenik župana Međimurske županije gospodin Zoran Vidović, dok su natjecatelje pozdravili ispred Ministarstva poljoprivrede gospodin Goran Lipavić i zamjenik gradonačelnika grada Preloga gospodin Zdravko Kvakan. Pravedno suđenje pod budnim okom voditelja natjecanja Ivana Ključeca „odradile“ su ovaj puta tri iskusne certificirane sutkinje: Tatjana Međimurec, Mara Bogović i Ana-Marija Čajkulić. U kategoriji plugova ravnjaka od četrnaest prijavljenih natjecatelja prvo mjesto osvojio je Fran-Andrej Jalušić iz Čakovca, dok je u kategoriji plugova premetnjaka od njih šestero najveće umijeće pokazao Tomislav Kolarić iz Savske Vesi.

Ovim putem zahvaljujem svim tvrtkama iz agrobiznisa i svim medijima koji su nas pratili tijekom natjecanja u nadi da se VIDIMO SLIJEDEĆE GODINE.

Suzana Pajić, dipl. ing. agr.
Viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis