1. srednjoeuropsko natjecanje orača

Na natjecanju je nastupila i Hrvatska reprezentacija, Mario Spudić u kategoriji plugova ravnjaka iz Karlovačke županije, Tomislav Kuharić u kategoriji plugova premetnjaka iz Krapinsko-zagorske županije i djelatnici Savjetodavne službe Siniša Hrgović  kao trener Hrvatske reprezentacije orača i Ivan Ključec kao član ekipe.

Osim službene natjecateljske ekipe na natjecanje su kao pomoćni članovi sudjelovali i aktualni predstavnici Hrvatske reprezentacije orača: Goran Šebalj (Virovitičko-podravska županija) i Saša Višak (Koprivničko-križevačka županija) koji će ove godine braniti boje Hrvatske reprezentacije na 62. svjetskom natjecanju orača u rujnu u Engleskoj.

Hrvatska reprezentacija orača u ukupnom plasmanu zauzela je 3. mjesto, prva je bila Austrij, a drugo ekipa domaćina Češke. Tomislav Kuharić u svojoj je kategoriji po bodovima zauzeo drugo mjesto, a Mario Spudić četvrto.

Osim spomenutih sudionika, hrvatski tim imao je i navijačku podršku jer su se natjecateljskom timu pridružili kao podrška načelnici općina: Čađavica, Sopje i Barilović.

Velika zahvala organizatoru koji je Hrvatskoj ekipi osigurao besplatan najam traktora i prijevoz natjecateljskih plugova u njihovom aranžmanu.

 

Siniša Hrgović, dipl. ing. agr.
Viši koordinator za organizaciju rada podružnica

 

 

Pripremi za ispis