Održan 1. Slatinski sajam

Ovogodišnji sajam je objedinio nekoliko dosadašnjih manifestacija, odnosno: 2. Sajam udruženja obrtnika, 3. Sajam „Kako su radili naši stari“ i 4. Sajam rukotvorina „Kreus“. Organizatori ove velike manifestacije bili su: Grad Slatina, Udruženje obrtnika Slatina, Savjetodavna Služba Slatina, Turistička zajednica grada Slatine i Centar za poduzetništvo.

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš, a u programu otvorenja su sudjelovali: polaznici Dječjeg vrtića, učenici iz osnovnih škola iz Slatine, te KUD „Dika“.

Na sajmu se okupilo više od stotinu izlagača, obrtnika, udruga, školskih zadruga, OPG-ova, poduzetnika koji su prezentirali svoje proizvodi i usluge. Moglo se vidjeti kako se peče rakija, kuha kukuruz i pekmez od šljiva.

Bile su tu radionice izrade sapuna i krema, kao i ukrašavanja. Oslikavala su se stakla, izrađivale perlice i proizvodi od drveta. Bili su tu, povrtlari, pčelari, cvjećari, licitari.

U sklopu sajamskih aktivnosti, odvijao se i cjelodnevni program u kojem su svi mogli sudjelovati: četiri nagradne igre (čišćenje dimnjaka, preslagivanje crijepa i sl), radionice za djecu (oslikavanje medenjaka i crtanje najizlagača…), natjecanje u spremanju čorbanca. Kao posebna atrakcija nastupio je Oldtimer klub Našice koji se je predstavio sa 30-tak vozila.  

Slatina je kroz povijest poznata i uvijek je bila „sajamski grad“, a to je dokazala i ove nedjelje, kako izlagačima, tako i posjetiteljima i bilo je to sjajno provedeno vrijeme u središtu Slatine.

Tihana Bišćan, mag. ing. agr.
Viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis