U gradu Daruvara održana prva edukacija o održivoj uporabi pesticida

Edukacija je stručno provedena u 3 dana, zanimanje poljoprivrednika bilo je izuzetno o čemu svjedoči dupkom puna predavaonica u kojoj nije bilo niti jedno slobodno mjesto, a o uspjehu edukacije i predavača svjedoči i to što su svi polaznici uspješno položili stručni ispit koji su polagali posljednjeg dana edukacije.

pesticidi1_291.jpg

Okupljanje poljoprivrednika iskorišteno je i za informiranje poljoprivrednih proizvođača o potporama, planu sjetve, „zelenim plaćanjima“ i mjerama ruralnog razvoja koje su uspješno odradile viša stručna savjetnica za stočarstvo Marija Kuhinek, i viša stručna referentica Mihaela Čuhnil.
Za edukaciju o održivoj uporabi pesticida u organizaciji Savjetodavne službe u gradu Daruvaru postoji ogroman interes, na nju u ovom trenutku čeka upisanih 130 proizvođača, a probleme u njoj predstavlja dvorana za predavanje koja može primiti ograničeni broj polaznika kao i nedostatak ovlasti za predavanje pa se zbog njih, a da bi se zadovoljili Zakonski propisi termini edukacija u Daruvaru moraju prilagoditi slobodnim terminima kolegice Jadranke Berić i kolege Ivice Prpić koji te potrebne ovlasti imaju.
Slijedeća edukacija za poljoprivredne proizvođače-voćare u istom prostoru, istom broju i sa istim timom predavača održat će se 17.-19. veljače u večernjem terminu od 17-22 sata.

Vlado Bistrović, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis