Održana izobrazba za prvu grupu polaznika o održivoj uporabi pesticida u Požeško-slavonskoj županiji

Identična edukacija, u istom terminu, provedena je i u mjestu Kaptol. U Lipiku je edukaciju uspješno završilo 14, a u Kaptolu 18 polaznika.

oup1_1912.jpg

Zakonom o Održivoj uporabi pesticida propisano je da svi profesionalni korisnici moraju proći izobrazbu u trajanju od 15 sati kroz 3 dana, položiti ispit iz OUP, te na kraju dobiti potvrdu o tome i iskaznicu sa kojom će, (na malo ili veliko) moći nabavljati sredstva za zaštitu bilja.

U ime Savjetodavne službe (Podružnice PSŽ) zahvaljujemo se poglavarstvu Grada Lipika kao i poglavarstvu Općine Kaptol na pomoći pri organizaciji i osiguranju prostora za Izobrazbu.

Ukupno 8 djelatnika Savjetodavne službe, Podružnice Požeško-slavonske županije ishodilo je rješenja Ministarstva poljoprivrede o imenovanju za Ovlaštene predavače.

Ukupno na Požeško–slavonskoj županiji registrirano je oko 5000 OPG–a, od čega je na području Lipika i Pakraca registrirano oko 1000 OPG–a. 

Interes za ovu temu je velik, jer se zakonski propisi stupaju na snagu od 26. studenoga 2015.

Ciklus novih termina za Izobrazbu započinje od siječnja 2015., a do tada svim našim poljoprivrednicima i njihovim obiteljima blagoslovljene i sretne predstojeće blagdane žele djelatnici Savjetodavne službe, Podružnice Požeško–slavonske županije.  

Željko Klaić, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik

Pripremi za ispis