Priručnik Divlje ruže: važnost, uporaba i uzgoj

U priručniku je na 96 strana prikazana tehnologija uzgoja divlje ruže. U izdanju Hrvatske sveučilišne naklade priručnik je ugledao svjetlo dana u travnju 2013.

Autori obrađuju važnu građu koju je potrebno poznavati, od botaničke klasifikacije biljne vrste do njene uporabne vrijednosti, gdje posebno treba istaknuti ljekovitost i uporabu u krajobraznoj arhitekturi. Osim toga priručnik pruža sva potrebna znanja za podizanje suvremenih plantaža divlje ruže čiji je gospodarstveni/ekonomski značaj odavno prepoznat u svijetu. Djelo je napisano sustavno, na stručan način te su nazivi i jedinice usklađene sa međunarodnim tehničkim normama i mjeriteljskim propisima.

Dosad nismo imali u Hrvatskoj stručnu literaturu o uzgoju i važnosti ove značajne biljne vrste. Stoga je priručnik od iznimne važnosti jer na znanstveno – popularan način pruža svim zainteresiranima neophodna saznanja o uzgoja divlje ruže u našim ekološkim uvjetima. Namijenjen je struci, studentima i znanstvenoj javnosti te svim zainteresiranima za uzgoj ove kulture. Knjiga je vrijedan doprinos hortikulturnoj struci i znanosti.

Za podrobnije informacije možete se obratiti izdavaču:

Hrvatska sveučilišna naklada, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb

ili na e-adresi: hrvatska-sveucilisna-naklada@zg.t-com.hr dok podatke o knjizi možete pogledati na http://www.hsn.unizg.hr/default.asp?cms=GGJIIF

mr. sc. Marija Ševar
rukovoditeljica Odsjeka za
ekološku i integriranu poljoprivredu

Pripremi za ispis