Održani 6. Dani meda u Ogulinu

Predsjednik Pčelarskog društva Ogulin gospodin Josip Bertović pozdravio je sve prisutne i riječ prepustio gradonačelniku Grada Ogulina gospodinu Juri Turković, koji je svečano otvorio dane meda. Prisutnima se potom obratio tajnik Pčelarskog saveza RH gospodin Tomislav Gerić.

dani_pcela_30_10.jpg

U sklopu manifestacije održano je i 4. Ocjenjivanje gorskih medova. Na ocjenjivanje je pristiglo 26 uzoraka. Dodijeljeno je 6 zlata, 12 srebra i 8 brončanih medalja.

Nekolicina pčelara izložila je med i pčelinje proizvode.

dani_pcela1_30_10.jpg  dani_pcela2_30_10.jpg

Pored domaćih uzvanika otvorenju su prisustvovali učenici iz Estonije, Mađarske i Bugarske, koji zajedno s domaćinima učenicima iz Gimnazije "Bernardin Frankopan" sudjeluju u projektu Comenius službenog naziva : "Entrprising, healthy and creative" tj. budi poduzetan, zdrav i kreativan. Domaćin, učenici Gimnazije "Bernardina Frankopana" u sklopu projekta proučavaju med i pčelinje proizvode, dok ostali partneri na projektu proučavaju mlijeko, voće i povrće, te riblje proizvode. Svaki partner na projektu u okviru odabrane vrste proizvoda treba oformiti vježbeničku tvrtku, izraditi katalog zdravih proizvoda, voditi web stranicu projekta, organizirati sajam, te na što atraktivniji način predstaviti zdravu hranu među mladima. Nositelj projekta je Agencija za mobilnost i EU programe, a projekt traje od 2012. do 2014. godine.

Pored izložbeno – prodajnog karaktera ova manifestacija imala je i humanitarni karakter. Naime članovi Pčelarskog društva Ogulin pripremili su prigodne poklon pakete za obrazovne i socijalne institucije sa šireg ogulinskog područja.

Na kraju sve prisutne svojim nastupom uveselila je najmlađa skupina (dvogodišnjaci i trogodišnjaci) dječjeg vrtića Bistrac iz Ogulina.

 dani_pcela3_30_10.jpg

 

Krešimir Fumić dipl. ing. agr.
 poljoprivredni savjetnik

dr. sc. Mirna Ceranić –Sertić
viša stručna savjetnica

Pripremi za ispis