Održani 6. Dani meda – Pčelari gradu Bjelovaru

U manifestaciju uključila se i Poljoprivredno savjetodavna služba sa stručnim predavanjem kolege Igora Petrovića, dipl. ing. iz Sisačko-moslavačke sa temom Profitabilno pčelarenje. Predavanje kolege, koji i sam ima iskustva u pčelarskoj proizvodnji, bilo je korisno za pčelare početnike kao i za one sa iskustvom – prema njihovim riječima: „mislio sam da sve znam, a opet sam čuo nešto što nisam znao“.
 
Drugi dan stručno predavanje održala je Ivana Tlak Gajger sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta na temu Prikaz značajnih bolesti pčela.
Pokrovitelji manifestacije bili su Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar. Središnji program manifestacije održao se oko paviljona u središtu grada gdje su na postavljenim štandovima članovi udruge izložili svoje slatke proizvode i priznanja koja su dobili proteklih godina za proizvodnju meda.
Bjelovarsko-bilogorska županija već desetljeće podupire pčelarstvo kroz konkretne programe kao što je županijski brendirani med „Slatka nit“ koji se u okviru akcije „Čaša mlijeka, žlica meda“ besplatno dijeli školarcima, a  Smotra meda na Bjelovarskom sajmu regionalni je lider kada je riječ o pčelarskim sajmovima.
 
                                                                                       
Iva Majhen-Vlašiček, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

Pripremi za ispis