U Požeško-slavonskoj županiji raste svijest o očuvanju zdravog okoliša

U ovogodišnjoj akciji pod nazivom „Prateći list“ udruge CROCPA i tvrtke C.I.A.K. u Požeško-slavonskoj županiji opasni otpad se prikupljao u svibnju 2013. na šest lokacija.

ciak1_12_6.jpg

Prema zakonskim odredbama ambalažu suzbrinula 253 poljoprivredna subjekta za što su dobili pravovaljani dokument. Sakupljeno je 2932 kg ambalaže od sredstava za zaštitu bilja.

U prethodnoj 2012., akcija skupljanja se odvijala u veljači (prije početka vegetacije) te je sakupljeno svega 1100 kg ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Stoga je u jesen 2012. tvrtka Agronom d.o.o. organizirala skupljanje ambalažnog otpada za svoje kooperante kada je skupljeno još 2000 kg.

U veljači 2013., tvrtka Kutjevo d.d. organizirala je za svoje kooperante skupljanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja kada je sakupljeno 1200 kg što uz akciju „Prateći list“ ukupno iznosi 4132 kg sakupljenog ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja u Požeško-slavonskoj županiji. S obzirom da se ove godine akcija odvijala u jeku vegetacijske sezone za očekivati je da će i ove godine tvrtke organizatori proizvodnje na kraju sezone organizirati skupljanje i zbrinjavanje tog opasnog otpada.

ciak2_12_6.jpg

Proizvođači koji nisu stigli ili su zaboravili ambalažu predati na zbrinjavanje mogu istu kontinuirano predavati u PZ Prvča u Požegi.

Raduje spoznaja da je u povećanju razine ekološke svijesti kod naših proizvođača pa i hobista dijelom doprinio i rad Podružnice Požeško-slavonske županije PSS-a.

 

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
rukovoditeljica Podružnice

Pripremi za ispis