Održano 10. jubilarno natjecanje orača Brodsko-posavske županije

Okupljenima su se obratili pomoćnik ravnateljice Siniša Hrgović u ime ravnateljice Poljoprivredne savjetodavne službe te domaćin načelnik općine Garčin Mato Grgić. Manifestaciji su nazočili gospodin Davor Vlaović zamjenik župana za gospodarstvo te pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu gospodin Željko Burazović. Na kraju, natjecateljima i prisutnima obratio se župan Brodsko-posavske županije gospodin Danijel Marušić i otvorio 10. jubilarno natjecanje orača Brodsko-posavske županije. Manifestacija je nastavljena uz zvukove tamburice i pjesme muškog pjevačkog zbora „Biđani“.

Nakon unosa ocjena i obrade podataka suci, Đuro Cerovčec, Anamarija Čajkulić i Slavko Poplaša napravili su sljedeći poredak:

U kategoriji plugova ravnjaka:

  1. Stjepan Vučković (Prnjavor)
  2. Matej Dorić (Svilaj)
  3. Zlatko Balen (Slavonski Kobaš)

U kategoriji plugova premetnjaka:

  1. Marko Kadić (Gundinci)
  2. Ivica Karavidović (Gundinci)
  3. Tomislav Miloš (Beravci)

oranje1_8_5.jpg

Pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka Stjepan Vučković iz Prnjavora te pobjednik u kategoriji plugova  premetnjaka Marko Kadić iz Gundinaca predstavljat će Brodsko-posavsku županiju na 11. Natjecanju orača Republke Hrvatske koje će se održati 31. kolovoza 2013.godine u Brodsko-posavskoj županiji.

Nakon dodjela nagrada i priznanja upriličen je svečani ručak za natjecatelje, sponzore, organizatore i sve posjetitelje. Dobro raspoloženje uz pjesmu i tamburaše nastavljeno je do kasnih popodnevnih sati.

Organizatori natjecanja, Udruga natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije, Poljoprivredna savjetodavna služba podružnica Brodsko-posavske županije i Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije zahvaljuju se općini Garčin kao pokrovitelju natjecanja i obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đure Polića iz Selne koji je ustupio natjecateljsku parcelu najboljim oračima županije. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su na svoj način pripomogli da svi natjecatelji odu zadovoljni sa ovog natjecanja.

Stjepanu i Marku želimo dobro oranje i ravnu brazdu na predstojećem državnom natjecanju.

 

Dario Đurđević, dipl. ing. agr.
stručni savjetnik

Pripremi za ispis