Radionica Odsjeka za ruralni razvoj i EU programe

radionica_ruralni_5_2.png

Anđelka Pejaković, dipl. ing., pomoćnica ravnateljice, pozdravila je učesnike radionice i pozvala na strpljiv, marljiv i kreativan savjetodavni rad jer je to jedino što trebamo i možemo u okviru definirane misije. Strpljenje i upornost također je preporučila u pogledu inicijativa za ispravljanje uočenih nepravilnosti u ruralnom području i davanju sugestija kreatorima agrarne politike.

Dobrodošlicu sudionicima radionice je izrekao i gradonačelnik Svete Nedjelje Drago Prahin.

radionica_ruralni1_5_2_.jpg

Mr. sc. Robert Črep, rukovoditelj odsjeka, vodeći radionicu, založio se za djelovanje odsjeka u okvirima koje postavlja Program za ruralni razvoj i Pravilnik za dopunske djelatnosti koji su u izradi, te IPARD program. Navedeni programi su osnova za upoznavanje naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa razvojnim mogućnostima, te za angažiranje Odsjeka u stručnoj pomoći onima koji se odluče za sudjelovanje u tim programima.

Petar Mamula, dipl. ing. prezentirao je LEADER inicijative za razvoj ruralnih područja, te značaj LAG-ova (definicija, kriteriji za osnivanje, djelovanje,..) na primjeru LAG-a Gorski kotar.

O TAIEX radionici govorila je Ljubica Kravarščan, dipl. ing, a svi sudionici radionice su uzeli učešća u raspravi.

 

mr. sc. Mijo Gašparović
viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis