Obavijest povrtlarima 19.06.2012.

Obavještavaju se proizvođači kupusa da pregledaju usjeve na prisutnost gusjenica kupusne sovice, kupusnog moljca i kupusne lisne uši. Ukoliko su prisutni navedeni štetnici preporuča se protiv gusjenica sovice tretiranje s BETA-BAYTHROID u količini od 400 ml na hektar ili ROETEM u količini od 0.5 L na hektar, gusjenica kupusnog moljca VANTEX u količini od 50 ml na hektar ili LAMBDA u količini od 200 ml na hektar ili KARATE ili KING u količini od 350 ml na hektar ili FASTAC ili DIREKT ili ALFA ili FASCON u količini od 100 ml na hektar. a protiv kupusnih lisnih uši BETA-BAYTHROID u količini od 400 ml na hektar ili KARATE ili KING u količini od 350 ml na hektar ili VANTEX u količini od 750 ml na hektar. 

Povrtlari koji će tretirati bio-preparatima mogu primijeniti protiv gusjenica kupusne sovice, kupusnog moljca i lisnih uši NEEMAZAL u količini od 300 ml na 100 L vode.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložiti u specijalne kontejnere za opasni otpad. Kontejneri su postavljeni uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu posjedovati prateći list od tvrtke CIAK d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također su dužni nakon provedenog tretmana voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

 

Gordana Lovrec, dipl.ing.agr.
e-mail:Gordana.Lovrec@savjetodavna.hr

Pripremi za ispis