Održan stručni posjet slovenskih povrtlara

Sljedeći je domaćin bio OPG Jurić s područja Velike Kosnice, koji je napravio predah u radovima oko podizanja suvremenog plastenika i predstavio svoju proizvodnju lisnatog povrća i začina na tresetnoj kocki.

Nakon što smo susjede upoznali s povrtlarima, predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih proizvođača, uslijedio je posjet tvrtki Ekoprom iz Ivanić Grada koja se bavi hidroponskom proizvodnjom rajčice na površini od 1 ha zaštićenog prostora, a koja je ujedno i distributer soli za navedenu proizvodnju.

Neupitna važnost suradnje savjetodavaca Hrvatske poljoprivredne komore sa savjetnicima Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije osigurava dalje povezivanje domaćih poljoprivrednika sa susjedima. Glavni cilj suradnje temelj je unapređenja poljoprivredne proizvodnje te razvoja ideja o mogućim zajedničkim putovima trženja poljoprivrednih proizvoda u ne tako dalekoj budućnosti.

Taj stručni posjet omogućio je upoznavanje domaćih povrtlara sa susjedima, razmjenu njihovih iskustava te stvaranje ideja o zajedničkoj suradnji jer svi imaju slične probleme i iste ciljeve koji će u dogledno vrijeme biti lakše ostvarivi uz zajedničku suradnju.

Područni odjel HPK Zagrebačke županije
mr. sc. Ines Pohajda

Viša stručna savjetnica za ekološku
i integriranu poljoprivredu

 

Pripremi za ispis