Poljoprivredni božićni sajam u Pušći

Na sajam se prijavilo 62 izlagača iz 5 hrvatskih županija, koji će izložiti i na prodaju ponuditi vlastite proizvode, i to med i pčelinje proizvode, vina, rakije, likere, džemove, sireve, ručno izrađen tradicijski nakit i suvenire, bućino ulje, suhomesnate proizvode,  božićne ukrase, cvjetne aranžmane, i sl. Ove godine sajam ima međunarodni karakter jer će se na sajmu prodavati pripravci od ljekovitog biljka proizvedeni u Sloveniji.

U sklopu sajma održati će se i VI. Izložba rakija zagrebačke županije s ocjenjivanjem. Ocjenjivanje je održano 17. i 18. studenog 2010. godine, a ocijenjeno je 71 rakija i likera od 29 izlagača. Na ocjenjivanju rakija Zagrebačke županije u Pušći 8 rakija dobilo je zlatnu diplomu, 31 rakija srebrnu diplomu, 22 rakije brončanu diplomu, a 6 rakija dobilo je priznanje. Odbačena su 4 uzoraka rakija i likera. Ocjenjivanje rakija izvršila je prosudbena komisija u sastavu:

  1.   Dunja Mežnarić, dipl. ing., predsjednica (Agronomski fakultet u Zagrebu)
  2.   Anđela Šafranec, dip. ing., član
  3.   Vlasta Rubeša Vili, dipl. ing., član (HZPSS)
  4.   Vesna Jurak, dipl. ing., član (Badel 1862)

PUSCA1.jpg

Ocjene prosudbene komisije objaviti će se na otvorenju sajma, 3. prosinca 2010. u 12.00 sati, gdje će se posjetitelji moći informirati o izloženim rakijama.
Uz dodjelu zlatnih, srebrnih, brončanih diploma proglasiti će se i šampionska rakija. Posjetitelji će razne proizvode moći degustirati i kupiti i 4. i 5. prosinca između 10.00 i 19.00 sati.

Već šest godina organizatori se trude da se izlagači, posjetitelji i gosti zadovoljni vrate kućama, vjerujem da će i tako biti i ove godine!

 

PROGRAM SAJMA                                                                               

                                                             
  Područni odjel HZPSS-a Zagrebačke županije
 Manuel Čičko, dipl. ing. agr., stručni savjetnik
                                                                  
 
Pripremi za ispis