VINODAR 2010 ponovo uspješan

Vrhunac manifestacije bilo je otvorenje izložbe vina, voćnih vina i rakija za koju je ove godine prijavljeno 170 uzoraka. Najbolje ocjenjeno vino koje je dobilo diplomu sa velikim zlatnim znakom je vino tvrtke „Skovin AD“ iz Skopja – mješavina sorti syrah i cabernet sauvignon berbe 2007., te vino graševina tvrtke „Badel 1862-Vinarije Daruvar“ iste godine berbe.

U okviru izložbe djelatnici savjetodavne službe organizirali su tri stručna predavanja i jednu demonstraciju na kojima su kao gosti predavači sudjelovali kolege savjetnici Vlasta Rubeša-Vili i Ivo Juraskojima se u svoje i u ime organizatora posebno zahvaljujem, te okrugli stol sa temama „Što je novo donijela reforma sektora vina EU“ i „Trošarine na jaka alkoholna pića – kako ćemo u budućnosti peći i konzumirati rakiju“ na kojem su sudjelovale mr. Jasna Čačić, načelnica odjela za vina i jaka alkoholna pića u MPRRR te dipl. oecc. Ružica Glazer, direktorica gospodarsko interesnog udruženja proizvođača pića.

Izložba je završila proslavom dana grada, koncertom i vatrometom, a izlagači i gosti pozvani su da nas i dogodine posjete.

 
Područni odjel HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije
Vlado Bistrović, dipl. ing. agr.,
viši stručni savjetnik
Pripremi za ispis