Ivan Katalinić izabran za predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske poljoprivredne komore

Nadzornom odbor su prisustvovali predsjednik HPK-a Darko Grivičić i tajnik Damjan Bogdanović. Važno je spomenuti da se Grivičić u svom obraćanju posebno zahvalio svim djelatnicima HZPSS-a na velikoj pomoći koju su dali u organiziranju izbora Komore, a i dalje u samoj organizaciji i ustrojstvu koje je u tijeku zadnjih šest mjeseci. Uz 17 stručnih odbora koji će djelovati pri HPK-a kao pomoć Upravnom odboru i Skupštini, Nadzorni odbor je najvažnije tijelo, koje je predviđeno i uvjetovano i samim Zakonom o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori – naglasio je predsjednik Darko Grivičić.

Prije izbora predsjednik Nadzornog odbora, donijet je Pravilnik o radu Odbora te dogovoren način funkcioniranja.

presica_komora.jpg

Članovi Nadzornog odbora i vodstvo Komore su na večeri ugostili predstavnike raznih istarskih poljoprivrednih udruga i proizvođača te članove Skupštine s područja Istarske županije. Drugi dan je održana tiskovna konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno ustrojstvo Nadzornog odbora i rad HPK. Novinare je ipak najviše zanimala problematika vezana uz Istru i njihove proizvođače.

Zbog usklađivanja sa zakonima EU-a mnoga poljoprivredna gospodarstva morat će imati certifikat za svoju djelatnost. To znači da će, primjerice, maslinar imati licencu koja će konzumentu garantirati da maslinar vlada procesima i proizvodi ulje na pravilan način. Sad je situacija takva da do jučer brodski kuhar danas otvara akademiju za vinarstvo, pojasnio je novinarima  Ivan Katalinić, predsjednik nadzornog odbora Hrvatske poljoprivredne komore.

Najavio je da se u Istri može uskoro očekivati osnivanje županijske poljoprivredne komore te pozvao sve poljoprivrednike da se uključe u njezin rad. Komora je osnovana krajem 2009. i u skupštini je 119 članova. Zbog malog broja prijava Istra ima samo tri člana u skupštini, a to su Gracijano Prekalj, Cvjetko Gortan i Dario Makovac.

Ured ravnatelja HZPSS-a
Vladimir Novotny, dipl. nov.
stručni suradnik za informiranje

Pripremi za ispis