Sajam konja i opreme za konje

To je peta manifestacija koju organizira Bjelovarski sajam, ovaj puta u suradnji s Hrvatskim centrom za konjogojstvo i Hrvatskim konjičkim savezom. Sajam konja otvorila je potpredsjednica Vlade i predsjednica Konjičkog saveza Đurđa Adlešič.

Ove godine 2. SKOK imao je međunarodni karakter s gostima iz 6 zemalja, grlima, sucima ili predavačima. Na sajmu je bilo prisutno 200-tinjak grla, gotovo 40 posto više nego prošle godine, što pokazuje sve veći interes za sajam. Uzgoj konja i razvoj konjičke industrije u Europi zauzima značajno mjesto u gospodarstvu, pa je ovaj sajam prilika da se i kod nas stanje popravi.   

Sajam konja i opreme za konjogojstvo je sajamska manifestacija koja ima i izložbeni, prodajni i edukativni karakter. Tijekom sajma bila su organizirana stručna predavanja i razne prezentacije vezane uz konjogojstvo. Održan je i okrugli stol u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza na temu: Sustav obrazovanja voditelja i trenera jahanja, zatim radionice o predvođenju konja i prezentacija pregleda i tretmana na konju.

U okviru sajma održana je osnivačka skupština Udruge uzgajivača gidran pasmine konja u Hrvatskoj. Subota je zbog lošeg vremena bila slabije posjećena, ali u nedjelju je došao veliki broj posjetitelja i zaljubljenika u tu plemenitu životinju. Sajam konja na Bjelovarskom sajmu je svakako manifestacija koju trebate posjetiti.  

Područni odjel HZPSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije
                                                           Darija Marković, dipl. ing., viši stručni savjetnik za stočarstvo
                                                                       

Pripremi za ispis