Održan 2. garešnički sajam

Sajmu su nazočili i predstavnici Ministarstva turizma, Gospodarske komore Turističke zajednice grada Garešnice, Kutine, Čazme i Vira.

Izlagače i posjetitelje sajma zagrijavali su pjesmom i plesom predstavnici 14 kulturno umjetničkih društava, njegovatelji kulturne tradicije moslavačkog kraja. Također su održana i tri predavanja za poljoprivrednike.

Posljednjeg dana sajma održan je izbor za najbolje uređeni štand. Prvu nagradu osvojilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vjekoslava Škudara iz Bjelovara (voćna vina), druga nagrada pripala je štandu Udruge voćara i vinogradara grada Garešnice, a treće mjesto odnijelo  je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Nade Kovačević iz Prokopa (sirarstvo). Posebnu nagradu izvan kategorije osvojio je štand Općine Berek koji je predstavljalo 10-tak poljoprivrednih gospodarstava te općine.

Ovaj sajam dokazao da u našoj prelijepoj zemlji postoji i velika paleta vrlo zanimljivih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda koji bi mogli poslužiti i kao zanimljivi izvozni proizvod i turistički suveniri.

                                                                        Područniodjel HZPSS-a Bjelovarskobilogorske županije
JadrankaBerić, dipl. ing. agr.,
viša stručna savjetnica zaštite bilja

 
Pripremi za ispis