Vrijedne žene hrvatskog sela

Zna se da je žena temelj seoskog kućanstva i OPG-a te temelj očuvanja i razvitka ruralne kulture  i samog gospodarstva. Na pragu toga je i ova manifestacija koja ima za cilj afirmaciju i podizanje kvalitete života, očuvanje obitelji i kulturne baštine na hrvatskom selu.

Našu Županiju će predstavljati:

ANA -MARIJA SENJAN( rođ.1981.g.) Molve Grede, Molve udata i ima 3 djece. U uzornom i naprednom OPG-u posjeduju 40 muznih krava, proizvode mlijeko za tržište, modernu staju slobodnog načina držanja, vanjskog klimata, uređenog okoliša. Obrađuju oko 80 ha zemlje. Živi u skladnom zajedničkom domaćinstvu sa muževim roditeljima. Voli kuhati i pripremati kolače, posebno u humanitarne svrhe. Hobi joj je izrada cvijeća od krep papira. Aktivna u udruzi žena i dr.

SNJEŽANA ŠIGNJAR (rođ. 1972.g.) Šemovci, Đurđevac udata ima 4 djece. Rođena u Zagrebu. Kao kv krojačica sa 23.g. udaje se i živi na selu. Sa svojom obitelji bavi se isključivo poljoprivredom i piljenjem trupaca. Obrađjuju 13 kj zemlje. Imaju 3 krave, 13 krmača i tove po sto komada svinja. Nadalje bavi se i pčelarstvom, uzgojem raznog cvijeća, posebno krizantenama. U slobodno vrijeme izrađuje ogrlice, ukrase od drva, pisanice, šiva razne predmete i niz drugih poslova iz hobija.

LIDIJA DOMBAJ (rođ. 1964.g.) Sigetec, Koprivnica, udata ima 2 djece. Obitelj ima uhodanu proizvodnju graha, mahuna, cvijeća i sadnica povrća i ostalih ratarskih kultura na 20 ha zemlje. U 600 m2 plasteničke proizvodnje uzgajaju različite sadnice cvijeća i povrća, te krizanteme. Aranžer je za cvijeće i vješta u spemanju različitih domaćih kolača. Najaktivnija je u udruzi " Sigečko srce ", koja pored ostalih aktivnosti, gaji izvorni govor iz komedije " Povratak u Gruntovec "  u ulozi Regice. Ističe se i u raznim humanitarnim i lokalnim aktivnostima, te u nizu ostalih područja.

Sve su one već pobjednice na ovakvim izborima, jer su imale hrabrosti svoje znanje i sposobnosti pokazati i drugima, uz izdašnu pomoć obitelji i ljudi oko sebe, koji su stajali iza njih i podržavali ih.

Područni odjel HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije
Antun Tomašević, mag. ing.,
rukovoditelj

Pripremi za ispis