Izložba starih sorata voća

Prije samog otvaranja predavanje o cijepljenju voćaka održat će Štefanija Lovrenčić, dipl. ing. agr., rukovoditelj Područnog odjela HZPSS-a KZŽ.            

Izložba se organizira s ciljem da se ukaže na bogatstvo starih sorata voća koje je još uvijek prisutno u našim voćnjacima – trnacima. Uz stare sorte voća izložit će se i voćne prerađevine kao što su ocat, džem, pekmez, rakije, likeri, sušeno voće, te kolači koji se spravljaju od voća po domaćim receptima.

Na izložbu se može doći iz Zagreba i vlakom popularno nazvanim „CUG BOŽIĆNICA“ koji će s Glavnog kolodvora u Zagrebu krenuti za Donju Stubicu u 8,35 sati, a povratak za Zagreb iz Donje Stubice će biti u 16,03 sati. Cijena povratne karte iznosi 30,00 kuna, a djeca do 10 godina ne plaćaju katu. Uz prigodni program posjetitelji će moći uživati i u ponudi jela i pića.  

Izložba će se održati  pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te Krapinsko-zagorske Županije. Organizatori izložbe su Turistička zajednica grada Donje Stubice, HGK Županijska komora KZŽ  i HZPSS Područni odjel Krapinsko-zagorske županije.          

Pozivamo sve one koji žele osjetiti miris jabuke iz djetinjstva i ako taj osjećaj žele podijeliti neka povedu svoje prijatelje i djecu.                                                                                                                  

Područni odjel HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije
Dragica Tresk Penezić, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik

 
 
 
Pripremi za ispis