Održan međunarodni skup sjemenara u Šibeniku

U ime organizatora skup je pozdravio dr. sc. Josip Haramija, predsjednik organizacijskog odbora, dok je dr. sc. Ivan Danjek iz Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu pohvalio napore organizatora da i u ovako teškim vremenima organiziraju skup sjemenara. Skup je svečano otvorio Miljenko Rakić, ravnatelj Uprave poljoprivrede i prehrambene industrije MPRRR.

Na samom znanstveno-stručnom skupu održano je mnoštvo zanimljivih izlaganja vezanih uz problematiku oplemenjivanja, sjemenarstva, rasadničarstva te zakonska regulativa i usklađivanje iste koja nas čeka ulaskom u Europsku uniju.

Veliko zanimanje i burnu raspravu izazvalo je predavanje koje je održao Siniša Hrgović, viši stručni savjetnik iz ratarstva HZPSS-a u ime grupe autora (S. Hrgović, S. Pajić, I. Kalistović) na temu: „Proizvodni pokusi kukuruza HZPSS 2007. i 2008. godine“,  kroz koju su prikazani pokusi hibrida kukuruza na tri lokacije (Vaška, Drenovci i Sveti Martin na Muri) koji se provode više godina. Pohvaljeni su napori HZPSS-a u postavljanju ovakvih pokusa te je naglašeno da je iste potrebno provoditi u budućnosti.

 Područni odjel HZPSS-a Međimurske županije
Suzana Pajić, dipl. ing. agr., viša stručna savjetnica
 
 
Pripremi za ispis