Održano 8. natjecanje orača Bjelovarsko–bilogorske županije

Natjecanje je otvorio župan Bjelovarsko–bilogorske županije Miroslav Čačija. Od 13 prijavljenih kandidata sudjelovalo je njih 11, među njima bila je i ove godine jedina oračica, Ana Drobni iz Dežanovca.

Na natjecanju su sudjelovali sljedeći natjecatelji:  Miroslav Vizvar – Poljani,  Željko Krapec – Severin, Davor Petrovicki – Poljani, Stjepan Rusan – G.Sređani,  Zdravko Hlatki – Dežanovac, Ana Drobni –Dežanovac, Branko Sejka – Hercegovac, Marko Ovčariček – Severin, Zoran Piskač – Severin,  Zoran Kosanović –Galovac i Željko Vranić – Orlovac Zdenački

Natjecatelji su pokazali zavidnu vještinu u oranju, a na ovom natjecanju ocjenjivao je stručni sud u sastavu: Vlado Bistrović,  Iva Majhen Vlašiček  i Mihaela Čuhnil, uz pomoć kolege Ivice Prpića kao voditelja natjecanja.

Ove godine   u oranju je pobijedio Željko Krapec iz Severina,  drugo mjesto je osvojio Zoran Piskač iz Prgomelja a treće mjesto je osvojio Željko Vranić iz Orlovca . Najstarija oračica na natjecanju je bila Ana Drobni iz Dežanovca, dok je najmlađi orač bio Marko Ovčariček iz Severina.

Pobjednici,  ali i svi sudionici u oranju primili su poklone sponzora, a sponzori su bili: Bjelovarsko– bilogorska županija, općina Dežanovac i ostali. Svi natjecatelji su imali podršku mnogobrojne publike,a cijeli događaj je popraćen  medijski.

Područni odjel HZPSS –a Bjelovarsko-bilogorske županije
Mihaela Čuhnil, ing. agr. viši stručni referent

Pripremi za ispis