Prvo natjecanje u oranju Splitsko-dalmatinske županije

Nakon pozdravnih riječi organizatora i gradova domaćina Trilja i Sinja, Natjecanje je otvorio dožupan Vicko Haladić, dipl.inž.agr. koji se osvrnuo na važnost rada udruga i ovakvih manifestacija koje okupljaju, ali i educiraju poljoprivrednike.

oranje_split.jpgSamom Natjecanju pristupilo je ukupno 12 natjecatelja sa područja cijele županije koji su pokazali veliki interes i izuzetan natjecateljski duh da sudjeluju u nečemu za njih potpuno novom. Uz punu podršku i savjete voditelja Natjecanja i predstavnika HUONO-a, Luke Čuljka i Darija Padre, te naših kolega sudaca i mjerača oranje je uspješno završeno, a sami gledatelji su bili vrlo zadovoljni prikazanim.

Natjecanje je završilo prigodnim druženjem i proglašenjem pobjednika, dodjelom diploma i nagrada koje je u ime HUONO-a vodio Luka Čuljak. Prvo mjesto je osvojio Frane Mateljan iz Košuta, drugo mjesto je osvojio Zdravko Meter iz Prološca Donjeg, a treće mjesto je osvojio Mate Jukić Bračulj iz Bitelića. Na samom kraju dožupan Vicko Haladić zaželio je puno uspjeha natjecateljima Frani Mateljanu i Zdravku Meteru koji će predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju na državnom natjecanju, te se zahvalio organizatorima i domaćinima na uspješnom Natjecanju.

Područna služba HZPSS-a Splitsko-dalmatinske županije
Danica Tadin, dipl.inž., rukovoditeljica
Pripremi za ispis