99. godišnja skupština Stočarske udruge Đurđevac

Za godinu dana Stočarskoj udruzi Đurđevac biti će sto godina uspješnog djelovanja na okupljanju i čuvanju tradiciju uspješnog držanja « domaćeg blaga » tj domaće simentalsko govedo.

Dana 19. ožujka 2009. godine, na Josipovo, održana je redovita 99. godišnja skupština. U prostorijama laboratorija Mljekare Nature agro (Poljoprivredne zadruge) iz Đurđevca skupilo se preko 60-tak njihovih članova.

Svojom su nazočnošću i aktivnim učešćem u radu ove Skupštine, dali su svoj doprinos i predstavnici savjetodavne Antun Tomašević i selekcijske službe Franjo Poljak, ravnatelj HSC-a, dok je Skupštinu u ime MPRRR-a pozdravio Ivan Hodalić, savjetnik ministra.

Dugogodišnja suradnja i pomoć Poljoprivredne zadruge Đurđevac bili su zajednička spona rada i u godinama duge povijesti. Trebali bi u istoj dobiti i svoj prostor za djelovanje. Nikada se, pa i u najtežim godinama ratovanja (3), nije prekidalo njeno djelovanje. Pored ostalih aktivnosti, planira se ponovno pokretanje stočarske izložbe stoke sa aukcijskom prodajom, te štampati prigodnu knjigu povodom 100-e jubilarne obljetnice ove Udruge.

Na kraju, dat je naglasak na ponovnoj revitalizaciji i uključivnjem što većeg broja mladih stočara, koji bi ovu nadaleko prepoznatljivu kvalitetnu pasminu po kvalitetenom mlijeku i mesu, ponovno vratili narušenim padom broja grla.

Podršku su dobili i od stručnjaka iz selekcijske, veterinarske i savjetodavne službe a posebno su aktivni "zadrugari" Nature agro.

Područna služba HZPSS-u Koprivničko-križevačke županije,
Antun Tomašević, dipl. inž. agr, rukovoditelj

                                        

Pripremi za ispis