14. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“ 2009.

 

Otvorenje sajma je u četvrtak 22. siječnja i traje ukupno četiri dana, od kojih će zadnja tri dana biti isključivo za posjetitelje. Za ovogodišnji sajam prijavljeno je više od 500 domaćih i stranih izlagača.
 
Uz izlagače iz Hrvatske biti će još izlagača iz stranih zemalja; Austrije, Albanije, Ukrajine, Slovačke, Crne Gore, Srbije, Rusije, Italije, Kine, Njemačke, Indije, Češke, Poljske, Mađarske, Slovenije i BiH, koja je ove godine zemlja partner.
 
Kao i svake godine održati će se niz stručnih predavanja, koja su predviđena za subotu 24. siječnja na sajamskom prostoru Viroexpa.
 
Neke od značajnijih tema su:
  • Doprinos znanosti i razvitka industrije za preradu voća i povrća  (predavači su akademkinja Vlasta Piližota i prof. dr. sc. Drago Šubarić)
  • Uloga terminskih tržišta u razvoju nacionalnog gospodarstva (prof. dr. sc. Tonči Lazibat)
  • Uspješna poslovna komunikacija- kako unaprijediti komunikaciju unutar članova tima ?  (prof. dr. sc. Đuro Borozan)
  • Kako upravljati  rastom i razvojem poduzeća ? (prof. dr. sc. Sanja Pfeifer)
  • Programi potpora malih vrijednosti za poduzetnike sa nacionalne razine i međunarodni programi (Sanja Bošnjak, Neda Martić i Martina Šelimber)
  • Alati za lakše poslovanje (dr. iur. Monika Oravska i prof. Marija Mladina)
U sklopu sajma u organizaciji Udruge voćara i vinogradara „Sveti Vinko“ održati će se i dodjela nagrada i priznanja za izložbu vina svojih članova. Ove godine prijavljeno je 130 uzoraka. Svi uzorci biti će ocijenjeni 17. siječnja od strane stručne komisije poznatih i priznatih enologa, a svečana dodjela „zlatnih, srebrnih i brončanih“ medalja obaviti će se u subotu 24. siječnja na izložbenom prostoru Viroexpa.
 
Tijekom sva četiri dana sajma posjetitelji će moći uživati u stručnim predavanjima, prezentacijama, degustacijama, revijama kao i u bogatom kulturno zabavnom proramu.
 
Područna služba Hzpss-a Virovitičko-podravska
Stručni savjetnik, Ljubomir Duvnjak, dipl. ing. agr.
 
 
 
Pripremi za ispis