Plodovi Zagorja 2008.

Organizatori ovog županijskog sajma bili su: Gospodarsko interesno udruženje proizvođača povrća i uzgajivača cvijeća KZŽ, PZ Zagorje-plod, te HZPSS Podružnica KZŽ. Sajam je održan pod pokroviteljstvom MPRRR dok je supokrovitelj KZŽ.

Pozdravni govor održao je Miljenko Rakić, načelnik Sektora za poljoprivredu u MPRRR-u.Napore proizvođača i ideju održavanja Sajma pozdravili su i dožupan KZŽ Zorko Vidiček, te gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek. Na izložbi se predstavilo 16 izlagača s područja županije. Zastupljenost proizvođača povrća i cvijeća bila je podjednaka. Većina proizvođača bila je s područja Zlatara i Donje Stubice. Na Sajmu se   predstavio i jedan eko proizvođač ljekovitog bilja.

Cvjećari su prikazali svoje jesensko-cvjetne kreacije, a povrćari su osim izloženog povrća pokazali svoje prerađevine koje su gosti mogli degustirati. Za većinu posjetioca bilo je zanimljivo probati kremšnite od batata.

Osim izložbenog Sajam je bio i prodajnog karaktera, tako da su mnogi posjetitelji odlazili svojim kućama s vrećicama punim konzerviranog povrća, voća, cvijeća i presadnica.

Gosti Sajma bili su djelatnici i štićenici Zavoda za odrasle osobe Lobor grad iz Lobora. U okviru ove ustanove provodi se radna terapija, čiji se jedan dio odnosi na proizvodnju hrane biljnog i životinjskog porijekla. Hrana proizvedena na taj način pokriva velik dio prehrambenih potreba štićenika.

Uz ovu manifestaciju tiskana je brošura u kojoj su predstavljeni proizvođači povrća i cvijeća iz županije.

Podružnica HZPSS-a Krapinsko-zagorske županije 
Gordana Jurina, dipl. ing. agr., stručni savjetnik
Dragica Tresk Penezić, dipl. ing. agr., stručni savjetnik

Pripremi za ispis