„City center one“ u znaku eko proizvoda

Svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, načelnik odjela za integriranu i ekološku poljoprivredu – Tomislav Petrović, dipl. ing. i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba – mr. sc. Stjepan Škrapec, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, koji su pozdravnim govorima uveličali ovu manifestaciju i dali podršku ekološkim proizvođačima. Sajam ekoloških proizvoda svečano je otvorio Ivo Jelušić, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, istakavši važnost, mjesto i ulogu ekoloških proizvoda koji polaganim, ali sigurnim koracima nalaze svoje mjesto u košaricama potrošača.

Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, odjel za integriranu i ekološku poljoprivredu i ovaj puta ekološkim proizvođačima dao je svoju podršku. Na ovom štandu našli su se promotivni leci, a usmeni savjeti vezani za ekološki uzgoj upućeni su svim zainteresiranim posjetiteljima.

20_city.jpg

Dosadašnja poprilično oskudna promocija ekoloških proizvoda postupno se poboljšava. Jačanje Udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača Hrvatske i odlična suradnja te podrška od strane MPRRR, Odjela za ekološku i integriranu poljoprivredu daju pozitivne rezultate. Želja svih ekoloških proizvođača i njihovih savjetnika je veća marketinška podrška kojom će se postići cilj stvaranja svijesti potrošača o kvaliteti ovih proizvoda.

Sve veći broj sajmova ili organiziranih prodaja ekoloških proizvoda znak su napretka vezano za zajednički krajnji cilj.

Lokacija sajma – „City Center One“ u Jankomiru, Zagreb, bila je odličan izbor. Vreva kupaca i onih koji svoj vikend provode u radoznalom razgledanju trgovina bili su također privučeni raznovrsnom ponudom proizvoda i prerađevina iz domaćeg ekološkog uzgoja.

Za potpuniji ugođaj prirodne seoske idile u urbanom okruženju, što je očito iz samog naziva trgovačkog centra, bili su zaduženi članovi KUD-a Hruševec Kupljenski koji su narodnim melodijama pjesama uz prateću tamburašku podršku privlačili pažnju radoznalih prolaznika.

Područna služba HZPSS-a Zagrebačke županije,
mr. sc. Ines Pohajda, stručni savjetnik za integriranu i ekološku poljoprivredu

Pripremi za ispis