Advent u našem gradu – Nova Gradiška

                                  Tiha noć , sveta noć!
                                  Pjesmica anđelska 
                                  Miljem otajnim napunja zrak,
                                  Bajna svijetlost rasvjetljuje mrak,
                                  Kraj pretvara u raj.
                    
                                  ( JOSEPH MOHR )

Uz prekrasne stihove najljepše božićne pjesme u izvedbi gradske glazbe i pozdravne riječi gradonačelnika grada Nove Gradiške Josipa Mikšića po prvi put u našem gradu otvoren je Božićni susret OPG-a. Ideju za takav susret dale su žene koje su bile nazočne na okruglom stolu "Seoska žena i poduzetništvo" u Staroj Kapeli, o čemu smo već pisali. Uz organizaciju TZ Grada Nova Gradiška i Odsjeka HZPSS-a Brodsko-posavske županije te uz suorganizaciju drugih institucija, susretu je bilo nazočnio 24 OPG-a i 2 humanitarne udruge. OPG-i su prezentirali svoje proizvode – rakije, vina, suhomesnate proizvode, sireve te predmete iz kućne radinosti.

U organizaciji TZ Grada Nova Gradiška u posjet je 15. prosinca došla grupa iz Zagreba. Grupa je bila u obilasku Biblijsko-arheološkog muzeja u Cerniku, u Brodskom Stupniku u posjeti obitelj Zdjelarević i Eko-etno selu Stara Kapela. U grupi je bila diva hrvatske estrade Tereza Kesovija sa svojim prijateljima i članovima obitelji.

Gotovo na svim štandovima uspješno se prodavalo. Na inicijativu mr. sc. Mije Gašparovića izlagači su ispunili anketni upitnik o važnosti organiziranja ovakvih manifestacija. Analizirajući, ovih dana, anketu uvidjeli smo da anketirani smatraju da se ovakve manifestacije trebaju održavati 2 puta godišnje(> 60 % anketiranih), a čak njih 38 % da se trebaju održavati 4 puta godišnje te da se treba voditi računa da to bude početkom mjeseca.

Eto opet dobrih prijedloga za nastavak dalje. Uz prekrasan splet božićnih pjesama te uz Radujte se narodi završen je, 15. prosinca kasno navečer, prvi Božićni susret OPG-a. Nevjerojatno je kako je brzo proletio i ovaj tjedan. Vrijeme je čestitanja, a ja želim da Vam i oči i srce budu usmjereni na jaslice, jer tu se rodi radi puka svog. U toj nadi i vjeri želim Vam čestit Božić i svako dobro u Novoj 2008. godini.

Odsjek HZPSS-a Brodsko-posavske županije,
Vesna Alasić, dipl. ing., viši stručni savjetnik

Pripremi za ispis