Prvi festival održivog razvoja, cvijeća kulture i turizma

Grad Biograd n/M je nominiran za ovu prestižnu nagradu u konkurenciji 27.000 europskih gradova i mjesta, od kojih je 5.600 bilo u užem izboru. Hrvatski kandidati Primošten i Biograd n/M u svojoj kategoriji službeno su nominirani među 24 najljepša europska grada i mjesta u utrci za ENTENTE FLORALE EUROPE – ZLATNI CVIJET EUROPE 2007. Ovu uglednu međunarodnu nagradu jednom godišnje dodjeljuje AEFP/ Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz

 Prigodne pozdravne riječi dobrodošlice žiriju iz 12 europskih gradova, uzvanicima i brojnim gostima uputili su Ivan Knez, gradonačelnik grada Biograda n/M, te Župan Zadarske Županije Ivo Grbić. Prigodnim riječima podrške pridružili su se uvaženi gosti g. Zoran Šikić, pomoćnik ministra kulture Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog nacionalnog Odbora KEA/EFE-CRO, (Krajobrazna Europska Asocijacija, Hrvatske) i g Vojko Pleština predsjednik Uprave KEA/EFE-CRO.

Nakon kraćeg uvoda evo razloga zašto je sve ovo na našim stranicama. Jedan dio programa koji je bio iznimno sadržajno bogat i raznolik pripao je u organizacionom smislu Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Odsjek Zadarske županije, Ispostava Biograd n/M . Taj dio programa odnosio se na organizaciju sajma starih umjetničkih obrta, eko proizvoda i turističkih suvenira. Sajam je bio izložbeno prodajnog karaktera a pozvani izlagači su bili i izvan Županije. U ime organizatora sajam je otvorio rukovoditelj HZPSS-a, Odsjek Zadarske Županije, Zdravko Bušić, koji je u pozdravnom govoru istaknuo odličnu suradnju HZPSS-a i Grada Biograda n/M, te kako ne čudi kandidatura grada Biograda n/M za ZLATNI CVIJET EUROPE zbog otvorene suradnje i angažiranosti grada Biograda na svim važnijim projektima koji se tiču održivog razvoja, eko proizvoda, tradicijskih i umjetničkih obrta. Podsjećajući na važnost razumijevanja pojma održivog razvoja odnosno da je potrebno odgovoriti na zahtjeve današnje generacije, a da se pri tome ne unište mogućnosti da buduće generacije odgovore na svoje zahtjeve, gosp. Bušić je još jednom istaknuo vrline grada Biograda   za koji se može primijeniti poznata krilatica «misli globalno, djeluj lokalno» .  Kako je to «priča» koja je trajala dva dana i koju nije moguće riječima opisati nego je potrebno «uključiti» i ostala osjetila  nadam se da će fotografije malo približiti «šušur» koji se događao ta dva dana.

HZPSS, Odsjek Zadarske Županije
Ispostava Biograd n/M
Miroslav Andrić, dipl.ing.

Pripremi za ispis